Waktu Malaysia
 
ahli jawatankuasa


EVIDENCES COMMITEE:

1.Zaini Ahmad
(019-2676727)
2.PENGASAS KITARAN HARIAN & HANDPHONE
Yuswan Yusoff


 

untuk Consultant rawatan Alternatif

RUANGAN IKLAN

 

Berita Kelab

KURSUS SEHARI KITARAN HARIAN ANDA
10hb OCT  2009(SABTU )
masa: 10.00 am - 7.30 ptg
KITARAN HARIAN PELAKUAN ANDA"PERTAMA DIMALAYSIA, PERTAMA DIDUNIA!"

Ini adalah kaedah pertama seumpamanya di dunia

SILA HUBUNGI EN.AZLI SHAH 012-3127 296 UNTUK KETERANGAN LANJUT.

UNTUK SMS sila taip NAMA, ke 012-3127 296@ 019-2676 727 dan kami akan hubungi anda semula


KLIK PELAN PEJABAT

  PENDAFTARAN
KURSUS ONLINE
 

 

HTML Counter
Web Site Hit Counter  
online
hits  

 
 
kitaran harian
MAKLUMAT TERBARU !
02 September 2009

------------------------------------------------

APAKAH YANG DINAMAKAN RAMALAN?
Secara dasarnya ramalan adalah sesuatu yang diinterprestasikan didalam bentuk yang tidak dapat dibukti atau dihuraikan diatas kertas dan setiap ramalan itu ada kebenarannya dan ada yang ketidak kebenarannya.... apatah lagi ramalan itu tanpa menggunakan sebarang objek atau petunjuk..maka lebih mudah diistilahkan ia sebagai ramalan....

BAGAIMANAKAH RAMALAN ITU AKAN MENJADI KENYATAAN?
Ramalan itu akan menjadi kenyataan sekiranya ramalan itu dibuatkan didalam bentuk ilmiah dan kajian dan diimplementasikan didalam bentuk nyata, nampak, jelas dan dibuktikan diatas kertas...

------------------------------------------------------

Sedikit tambahan untuk renungan:

Metafizik adalah hubungan yang tidak nampak atau dikenali sebagai hubungan spiritual dan begitu juga jika dilihat bagaimana university di amerika mengkaji dan membuat kajian hubungan antara spiritual dengan sistem otak manusia berinteraksi, sila klik disini:

http://www.sciencedaily.com/releases/2008/12/081217124156.htm

Anda juga boleh link dibawah ini dimana university diamerika sedang sentiasa mengkaji bagaimana sistem otak dan emosi berfungsi membaca fikiran anda sama ada anda menipu, bercakap benar atau ada sesuatu keinginan yang tersimpan didalam fikiran anda. sila klik disini:

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/07/090723082427.htm

Sedangkan kita masih berbalah, masih menganggap ini adalah karut, khurafat dan terus berbalah tetapi pihak barat kaji dan akan terus mengkaji, sila rujuk dibawah siapakah kita?

Kerana itu, jika pihak barat mengetahui tentang kehebatan kitaran harian dan tingkahlaku manusia dan mahir didalam kaedah pernomboran nescaya mereka akan mengkaji dan sekaligus akan memerintah dunia.....
-------------------------------------------------------
PEMBUKTIAN DAN PERSOALAN?Carta diatas menunjukkan 2 wanita rakan sekerja yang mempunyai huraian yang sama didalam tarikh lahirnya.

1 - Roziana bertarikh lahir 15-6-1978 adalah individu yang kerap diserang histeria.

2 - Adrienna bertarikh lahir 6-6-1969 adalah individu yang langsung tidak pernah terjadi atau terkena sesuatu entiti yang mistik.

PERSOALANNYA IALAH:
3 - Bagaimana untuk membuktikan perbezaan kiraan kedua-dua tarikh lahir tersebut dan kemudian dibuktikan diatas kertas?

4 - Bagaimanakah membuktikan karakter dan personalitinya sehingga ke tahap mampu membaca fikirannya berdasarkan melalui kiraan perbezaan tersebut dan implementasikan kiraan melalui pen dan kertas?


---------------------------------------------------------------------------

LAGI PERSOALAN?
1. Bagaimana ingin membuktikan tarikh lahir anda adalah benar?

2. Apakah pembuktian yang jelas diatas kertas? Dan apakah petunjuk untuk membuktikannya?

3. Pernahkah anda sedari bahawa tarikh lahir dan kiraan jam lahir terutama kepada seseorang yang lahir lewat 30an, 60an, 70an dan bagaimanakah jika tarikh lahir itu salah?

4. Apakah yang mewajarkan anda untuk membuktikan kiraan jam lahir itu tepat?

5. Adakah anda perlu rujuk kepada ibu/bapa anda?

6. Adakah anda tahu apakah ketika anda lahir itu / jam lahir itu benar?

7. Bagaimanakah ibu/bapa anda telah meninggal atau anda sendiri sukar membuktikannya disebabkan oleh alasan-alasan lain?

Sekiranya anda tidak mampu membuktikannya maka anda masih tidak tahu apakah jalan penyelesaian ke arah itu kerana ini adalah masalah-masalah semasa yang telah dibangkitkan oleh individu-individu yang terpanggil untuk mengutarakan soalan-soalan ini dan akan sentiasa dipertanyakan..selagi tiada jalan kepada penyelesaian..

8. Siapakah yang patut dipertanggungjawabkan?

9. Bagaimana pula individu yang langsung tidak tahu jam lahir atau tarikh lahir?

Bagaimana untuk membuktikannya?
Hanya dari kaedah pernomboran dan formula kami akan membuktikan...
tanyalah kepada sesiapa jika mampu membuktikannya diatas kertas....

Sesetengah individu ini (bukan dari pakar kaedah pernomboran) akan memberi pelbagai alasan-alasan yg anda sendiri keliru memikirkannya..

PERSOALAN UNTUK DIFIKIRKAN?
Sekiranya anda mendapatkan informasi mengatakan bahawa anda terlepas dari mendapat sumber-sumber kewangan disebabkan oleh sesuatu maklumat, anda telah pun seolah-olah menidakkan hukum dan ciptaan allah ke atas kehidupan anda, bermakna anda ter..percaya bahawa seolah-olah anda gagal didalam mencapai dan mengejar impian ke arah mendapatkan rezeki dibumi allah.

Didalam kaedah kitaran pernomboran, tidak ada apa yang tidak boleh diselesaikan hanya ilmu pengetahuan dan usaha anda, kerana kitaran pernomboran hanya petunjuk implementasi kepada kelangsungan perancangan dan memudahkan tujuan anda lebih bersistematik disamping ke arah pelaksanaan, kerana logiknya wang yang anda dapat adalah wang dari individu lain, istilah ini dipanggil dunia perniagaan (kerajaan, syarikat swasta, peniaga semuanya berniaga) dan semua wang adalah berada ditangan setiap individu dan bukannya dari sesuatu objek..kerana itu wang itu akan bergerak dari tangan ke tangan yang lain dan kitaran itu akan sentiasa bergerak..dan kerana itu anda tidak boleh mengatakan wang itu kepunyaan anda ...kerana wang anda sendiri didalam kitaran turun dan naik...


ADMIN
------------------------------------------------------------------------------

HURAIAN OBJEK DAN ALAM?

Sebelum ini hanya menghuraikan persoalan dan kini akan membentangkan jawapan setelah terlalu lama membiarkan persoalan ini difikiran anda. Disini akan dihurai satu persatu permasalahan dari masa ke semasa berkaitan hubungan dan peradaban manusia

KENAPA KITA - 7 ( LAUTAN - KEROHANIAN)?
1. Adakah karakter kita statistik paling tinggi melakukan sumbang mahram kepada anak sendiri?

2. Adakah karakter kita juga terkenal dengan sifat P.H.D?

3. Adakah karakter kita terkenal dengan sikap mudah berselisih faham sesama sendiri, tidak kira hubungan keluarga, kumpulan, politik atau masyarakat?

4. Adakah karakter kita terkenal dengan sikap suka suasana duduk bersantai sambil suka mengambil tahu tentang sesuatu dan mencerita hal orang lain?

5. Apakah selalunya ruangan majalah atau suraktkhabar yang sangat diberi perhatian, sekiranya wanita diruangan apakah?
Dan lelaki pula diruangan apakah?

6. kenapakah majalah, buku-buku berbentuk pelik, cerita-cerita ganjil, cinta, misteri, mistik, hantu mudah penjualannya.

7. Suratkhabar harian apakah yang paling popular ratingnya memikat kita untuk membelinya dan kenapakah kita ingin membelinya?Adakah harian metro, kosmo, sinar harian?

8. Adakah kita keperatusan paling tinggi didalam kelahiran bayi?

9. Adakah karakter kita sentiasa paling banyak menganjurkan pelbagai jenis majlis: majlis kahwin, cukur jambul, sambut ramadhan, kenduri tahlil, kenduri kesyukuran, ramah mesra, sambut bayi, katam quran, berkhatan dan lain lain yang tidak perlu disebutkan disini.

10.Adakah karakter kita sentiasa inginkan suasana meriah memanggil-manggil kenalan, saudara, sahabat handai, jiran hadir didalam pelbagai bentuk suasana kerohanian seperti diatas?

11. Adakah kita paling banyak menyertai pelbagai jenis bentuk program multilevel?

12. Kenapakah program multilevel dimalaysia yang majoritinya adalah kita? dan kenapa sentiasa ada kemasukan program baru dan kenapa pula tidak mampu bertahan lama?

13. Dan kenapa majoriti pemegang atasannya adalah golongan lain dan pengikutnya adalah kita?

14. Adakah kita suka menayang filem atau suka melihat filem atau drama yang berbentuk mistik?

15. Adakah karakter kita suka mencerita, menghebah, mengembar-gembur, perkara-perkara berbentuk mistik?

16. Adakah kita juga pembelinya?

17. Kenapakah drama, filem berbentuk mistik, kekeluargaan, masyarakat, percintaan mudah mendapat tempat dihati kita?

18. Adakah kita mudah ada hubungan yang penuh dengan romantik dan berkasih-kasihan?

19. kenapakah statik perceraian kita terlalu tinggi?

20. Adakah kita suka dengan lagu mendayu-dayu dan kenapa lagu berirama ini lebih popular ratingnya?

21. Adakah karakter kita mudah berkumpul didalam perkumpulan besar berkait dengan suasana kerohanian dan keagamaan seperti persilatan, majlis agama, gotong royong, atau sebarang bentuk perkumpulan untuk bersatu dimana sesuatu kejadian
secara tiba-tiba terjadi seperti pergaduhan, peperangan atau bala bencana?

22. Adakah karakter kita sentiasa menggunakan air didalam aktiviti rutin harian kita?

23. Kenapa kita mengunakan air sebagai remedy utama didalam pelbagai masalah bermula dari ubat-ubatan sakit, jampi, mengambil air sembahyang, situasi sedang marah dan kenapakah air lebih penting dari elektrik?

24. Jika ingin tahu dengan lebih tepat silalah lihat drama atau filem melayu, lagu melayu, apakah kita didalam cerita tersebut dan kenapa kita masih berada didalamnya.

25. Kenapa rasullah s.a.w pernah bersabda: bahawa akhir zaman umatku ibarat buih-buih dilautan (kenapa air laut digunakan sebagai simbol?)

26. Kita juga boleh melihat dari pelbagai kerenah serta sudut sama ada politik, keluarga, individu, kumpulan dan isu semasa termasuk hiburan.

27. Adakah karakter kita juga yang pertama akan membantu jika orang lain didalam kesusahan?

28. Adakah kita juga yang pertama mudah rasa kasihan dan menghulur bantuan?

29. Kenapakah apabila melayu itu bergabung dan bersatu dan akan berlakulah pola kombinasi 459 pada melayu.. Bagaimana untuk anda mengetahuinya..

30. Adakah kita yang sentiasa menjadi follower apabila adanya sebarang perhimpunan, seminar atau sebarang majlis-majlis konvensyen yang konsep dan tujuannya mengajak dan memanggil-manggil?

Percaya atau tidak? Siapakah yang sentiasa mengikut-ikut apabila sesuatu kumpulan itu berkembang menjadi besar hanya kerana adanya 'sikap ingin tahu'....contoh: sekiranya penjual ubat memanggil-manggil orang ramai untuk melariskan jualan ubatnya seperti didalam cerita Tan Sri P.ramlee, persoalannya siapakah 'orang ramai itu'
yang akan datang dulu berkumpul, hanya semata-mata ingin mengambil tahu tetapi mudah berasa keliru dan memikir-mikir.. dan akhirnya tertipu dengan penjual ubat tersebut..

31. Untuk mengetahui lebih banyak informasi berkaitan dunia kerohanian yang berhubung rapat dengan kita, silalah klik link dibawah akan diterangkan angka 7 segala berkaitan urusan menunaikan haji, surah fatihah, jumlah hari didalam seminggu, 7 petala langit, pintu syurga, dan lain-lain yang berkait rapat dengan quran dan islam.klik disini: http://www.55a.net/eng/kaheel.htm

Firman allah ta'ala:
"Aku jadikan isi alam ini untuk diperhatikan oleh manusia. Sesungguhnya penciptaan langit dan bumi dan bersilih ganti siang dan malam terdapat tanda-tanda bagi orang-orang yang berakal"ali imran 190


Setiap alasan anda, kunci karakter itu telah berada didalam statik pernomboran yang telah lama berada diatas setiap alasan yang dicipta:

Kenapakah ada unsur mengena, memburukkan hal orang lain, tidak berpuashati melihat orang lain berasa senang, suka mengambil tahu masalah dan hal orang lain, suka berminat ke arah benda-benda pelik dan mistik..

Disini tiada pro atau kontra...samalah dengan setiap tarikh lahir setiap individu yang perlu dihuraikan setiap kombinasi positif dan negatifnya..dan memudahkan individu tersebut membuat timbangtara yang sewajarnya..sekiranya positif tingkatkannya dua kali ganda tetapi sekiranya negatif kontrakan dia kepada positif...

Bekerjasama dengan kami, kerana anda akan diberi tahu bagaimana kunci formula pemasaran dan bagaimanakah remedy dimana boleh bekerjasama dan melahirkan sesuatu yang brilliant hasil dari kerjasama tersebut dan melahirkan perintis-perintis genius didalam pernomboran....

Akan datang kenapa bangsa cina itu berangka -8 (api besar, merah menyala)

posted by KELAB SAINS METAFIZIK MALAYSIA @ 2:54 PG  
0 Comments:
Catat Ulasan
<< Home
 
 
Info kelab

KELAB SAINS METAFIZIK MALAYSIA

TAMAN KERAMAT PERMAI
54200,SETIAWANGSA
Kuala lumpur.
Email:
kelabsainsmetafizik@gmail.com

Satu usaha berterusan kami ke arah memperkembangkan lagi potensi kaedah pernomboran kepada setiap individu secara menyeluruh dan bersepadu untuk mewujudkan insan yang seimbang berkeyakinan dari segi kematangan rohani, emosi dan jasmani berasaskan kepercayaan dan kepatuhan kepada tuhan. Usaha ini, bagi melahirkan individu yang berilmu pengetahuan, berketrampilan, berakhlak mulia, bertanggungjawab dan berkeupayaan mencapai tahap tertinggi serta memberi sumbangan terhadap keharmonian keluarga dan masyarakat

 

Previous Post
Archives
link website

 

 

 

 

jadual Kursus/Seminar
BULAN KURSUS/SEMINAR
09 OGOS
2009
KURSUS ASAS KITARAN HARIAN  
HARI : 09 OGOS 2009
WAKTU : 10:00PM-7:30PM
PENGAJAR : EN YUSWAN
HUBUNGI : 019-2676727
YURAN KURSUS: RM350
LOKASI :17-3,JALAN AU 1A/4B,TAMAN KERAMAT PERMAI,KL.
15 OGOS
2009
KURSUS ASAS PENGENALAN  POTENSI  DIRI 
HARI : 15 OGOS 2009
WAKTU : 2:30PM-5:30PM
PENGAJAR : EN ZAINI
HUBUNGI : 019-2676727
YURAN KURSUS: RM100
LOKASI : RESTORAN IKAN BAKAR MALIM,TAMAN TASIK UTAMA,JALAN MITC,AIR KEROH,75450,MELAKA.
   
 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Powered by


Free Blogger Templates

BLOGGER

 

ALTERNATIVE SCIENCE CONSULTANT

EVIDENCES AND DESTINY MANAGEMENT PLANNER

                                           © 2008 kelabsainsmetafizik Template by Isnaini Dot Com